top of page
< Back

our dance of revolution: прожекция и дискусия

Филмът представя над четиресет години история на лесбийски, феминистки и куиър активизъм, разказан през личния опит на десетки активисти от Торонто. По време на дискусията ще можете да зададете върпосите си към неговия режисьор, Филип Пайк.

our dance of revolution: прожекция и дискусия

✊ ✊ 🏳️‍🌈 "Ние сме хора на революцията. Ние сме тук, защото други преди нас са въставали. Защото други преди нас са се съпротивлявали заедно!" Това са думи на Анджела - една от интервюираните жени в "Нашата танцова революция".
🎥 Филмът проследява създаването и разрастването на чернокожото ЛГБТ движение в Торонто. В него са събрани над четиресет години история на лесбийски, феминистки и куиър активизъм, разказан през личния опит на десетки активисти, които са били и продължават да бъдат част от движението и през 2019 г. застават пред камера, за да споделят своите спомени и размисли.
От полицейската бруталност до невидимостта на преживяванията им, филмът разкрива историята на техните борби и ни показва безкрайното въображение на съпротивата им срещу обществените норми. 🔥 🔥

Елате в Гьоте-институт на 20 май от 19:00, за да гледаме заедно този впечатляващ филм. По време на дискусията ще можете да зададете върпосите си към неговия режисьор, Филип Пайк.

аудио: английско
субтитри: български

✨ Прожекцията се осъщестествява в партньорство със @cinema.politica и @goetheinstitut_bulgarien ✨

ВХОД СВОБОДЕН
*******************
“ПРИЗМА” е феминистки ЛБТИ+ фестивал, който се фокусира върху преживяванията на ЛБТИ хората и артистичното изразяване на общността.
Основната ни цел е да привлечем внимание към връзките между феминизма и борбите за куиър освобождение, както и да създадем споделено пространство за куиър жените, транс, небинарните и интерсекс хората.
Фестивал “ПРИЗМА” е съвместен проект на колективите на Саффо - България, млада феминистка лесбийска организация, и "Голяма Работа" - инициатива, която осветява проблемите свързани с феминизираните измерения на труда.

Проектът се осъществява благодарение на финансовата подкрепа на Български фонд на жените.

Дизайнер: Боряна Красимирова

bottom of page