top of page
3 Kyril Buhowski - Pic 1.jpg

КИРИЛ БУКОВСКИ

Кирил Буховски е визуален артист и автор, роден в София, с художествени търсения и интереси в сферите на живописта, пърформанс арта, инсталацията и творческото писане.

В работата си разглежда темите за идентичността, маргинализацията, динамиката между творба и публика, влиянията и прочитите на миналото и др. Завършва Националната художествена академия и през 2016 г. е номиниран за Наградата за полет в изкуството на Фондация „Стоян Камбарев“.

След петгодишен престой в Лондон, където учи драматургия в Кралското централно училище за слово и драма, се връща в България. От май 2024 г. е част от програмата school4artists на ИСИ – София.

Творби в изложбата:

BEING GAY IS

BEING GAY IS изследва проблема на комерсиализацията на всеки аспект от живота на гей мъжете.

 

Лявото пано – BEING GAY IS EXPENSIVE – представлява колаж от образите на различни личности, продукти и услуги, които се асоциират със стереотипната представа за това какво е да бъдеш гей. Изложени с реалните им цени, тези “необходимости” превръщат всеки аспект от гей съществуването в стока.

 

Дясното пано – BEING GAY IS FREE – е семпъл образ на страст и/или любов, който показва една освободена от комерсиализираните атрибути версия на това какво е да си гей мъж.

bottom of page