top of page

Бурлеск работилница за начинаещи

burlesk-rabotilnitsa

Каним те на двудневна работилница за бурлеска за начинаещи! Запиши се за участие тук: https://forms.gle/QfqXPgb3yUJ4jbPZA


На 24 и 25 юни от 14 ч. ще те очакваме в Национален студентски дом, за да направим първите си стъпки в жанра заедно! 


Водеща на събитието ще бъде Малинка Молотов - куиър бурлеска артистка  от България, която живее и твори в Монреал, Канада и преподава в  бурлеска акедемията Arabesque Burlesque. Казва, че е избрала е именно  бурлеската, защото тази форма на изкуство я е овластила и ѝ е помогнала  да приеме и заобича тялото си.


Можеш да я гледаш на живо още тази събота, 17 юни, на Pride After партито на Queer Vartelezhka в Koncept Space!


А  какво всъщност знаеш за бурлеската, отвъд онова, което си виждал в  едноименния филм с Кристина Агилера от 2010 г. и откъсите от  представленията на Дита фон Тийз, споделени в социалните мрежи?


Ако те накарахме да се зачудиш, чети сега: Бурлеската е театрален  стриптийз, който в миналото се е изпълнявал предимно в кабарета и  клубовете. В наши дни обаче пълни многохилядни зали и се разглежда като  перформативно изкуство. За мнозина артисти, бурлеската е метод за  себеизразяване, овластяване и заявяване на политическа позиция. Макар  най-често да си представяме само млади бели жени с изваяни форми, когато  чуем думата “бурлеска”, сцената от край време е заемана от хора с  всякакъв пол, размер, цвят на кожата, етнос и възраст.


Ако  ти е интересно да разбереш повече, то директно се записвай, защото по  време на работилницата, Малинка Молотов ще ти разкаже още за историята  на бурлеската и нейната куиър страна, какво е породило интерес у нея  именно към това изкуство и кои са основните елементи в едно бурлеск  представление. След това, заедно ще сваляме ръкавици и задръжки. 


Работилницата ще бъде интензивна, но хора без абсолютно никакъв опит са  повече от добре дошли и програмата ще бъде съобразена с тях. Запиши се  тук: https://forms.gle/QfqXPgb3yUJ4jbPZA


Входът е напълно свободен!


—---------------------------------------------------------------- Дизайнер: Боряна Красимирова Събитието  се осъществява с финансовата подкрепа на Български фонд за жените.  Проектът не отразява становището на БФЖ и те не носят отговорност за  него.

bottom of page