top of page
1 Аndrei.jpg

АНДРЕЙ САРОМ

Андрей Саром се занимава с дизайн, живопис и скулптура. Роден е в Минск, Беларус, и е завършил Беларуския държавен универститет със специалност интериорен и екстериорен дизайн. От 2022 г. насам живее и твори в Бургас.

 

В творбите си Андрей изследва взаимовръзката между човек и общество, разглежда идентичността на човека и начините на изразяване. Сред основните теми в работата му са самотата, различните емоционални състояния и смъртта.

@kaamos.graphics

Творби в изложбата

The arms: Doric, Ionic, Corinthian

Dreaming about Marquez

Този обект е размишление върху темите за разлагане/поникване и смърт/трансформация, вдъхновено от романа „Сто години самота“.

Ваната може да се разглежда като пределите на тялото, в които човек е заключен както от плътта, така и от обществото. Обектът може да се превърне в рушаща се къща, а след това в ковчег, в следствие на заобикалящите ни самота и отчуждение.

Voice
„Бъди красива и мълчи“ - това изискват патриархалните общества от жените от векове насам.
Да бъдеш себе си, когато си част от ЛГБТИ+ общността пък се възприема като бунт, който е опасен, докато не бъде лишен от смисъл и обвит в парализираща комерсиална опаковка, заглушаваща истинските ни гласове. Въпреки пречките, нуждата ни да се изразяваме надделява над тишината.

bottom of page