top of page
< Back

BGLES shorts: вечер с филмите на слава дойчева

В тази вечер, посветена на късометражното лесбийско кино, ще имаме възможността да видим 3 филма на Слава Дойчева.

BGLES shorts: вечер с филмите на слава дойчева

👭 Кой не помни форума BGLES? Ако този въпрос ви е накарал да наострите уши, значи четете описанието на перфектното събитие за вас и обезателно трябва да дойдете! Ако се чудите за какво изобщо говорим, но се вълнувате от кино, любов и проблемите, които лесбийките в България срещат в ежедневието си, елате все пак в 19:30 ч., на 25-ти май, в зала SoHall - обещаваме да ви обясним за BGLES на по чаша вино след прожекциите!🍷

💫 В тази вечер, посветена на късометражното лесбийско кино, ще имаме възможността да видим 3 филма на Слава Дойчева. 💫

🎥🎞️ Слава е българска режисьорка и актриса, започнала кариерата си още като тийнейджърка. Разказва личните си истории, пречупени през перспективата ѝ на лесбийка в България - с всичките трудности, премеждия и прекрасни моменти около това.

❤️ Нейното кино ни докосва, защото улавя истинските преживявания на много от нас и сякаш за първи път ги показва на широк екран. ❤️

🌈 Ето малко повече за филмите, които изследват вътрешния свят на куиър жените в тях и разглеждат процесите в личния им живот в местния контекст. 🌈

🌊 ОЛОВНО СЪРЦЕ (2014)
Стар тайнствен ритуал. Празен нощен влак. Опустял средновековен град. Безкраен плаж на ръба на океана. И едно момиче, което се бори със себе си.

🍽️ БРАК (2018)
Сватба. Момиче. Гардероб. И един избор, който трябва да бъде направен веднъж завинаги – срещу течението или срещу самата себе си.

🥚ЧЕРУПКИ (2020)
На Великден, след като приятелката й отива сама на семеен обяд, Невена боядисва две червени яйца и тръгва да търси собствения си баща.

✨По време на дискусията ще можете да зададете въпросите си на самата Слава.✨

ВХОД СВОБОДЕН
-----------------

“ПРИЗМА” е феминистки ЛБТИ+ фестивал, който се фокусира върху преживяванията на ЛБТИ хората и артистичното изразяване на общността.

Основната ни цел е да привлечем внимание към връзките между феминизма и борбите за куиър освобождение, както и да създадем споделено пространство за куиър жените, транс, небинарните и интерсекс хората.

Фестивал “ПРИЗМА” е съвместен проект на "Саффо - България" и "Голяма Работа".

Проектът се осъществява благодарение на финансовата подкрепа на Български фонд на жените.

Дизайнер: Боряна Красимирова

bottom of page