top of page

Drama QueeRs: колективна драматургия със Слава Дойчева

Ако лудо мечтаеш един ден да можеш да пишеш шедьоври като The White Lotus (примерно), дълбоко те вълнува процеса, с който боравят сценаристи по целия свят или пък просто ти звучи интересно, то това събитие е точно за теб!



Please… These gays… They’re trying to write a script!


Заповядай на 27 юли, четвъртък, от 19 ч. в бар “Наклона” на “Drama Queers: събитие за колективна драматургия” с любимата ни куиър сценаристка и режисьорка - Слава Дойчева.


По време на ЛГБТИ+ работилницата за писане на сценарии ще пием по едно (или колкото душа иска), ще се запознаем с основите на драматургията, ще ги забъркаме в “шапката на съдбата” и всеки ще участва в написването на колективния ни куиър сценарий. С две думи - ще преобърнем метода “Пътят на героя” с главата надолу и мнооого ще се забавляваме.


Та, ако лудо мечтаеш един ден да можеш да пишеш шедьоври като The White Lotus (примерно), дълбоко те вълнува процеса, с който боравят сценаристи по целия свят или пък просто ти звучи интересно, то това събитие е точно за теб!

Ще те чакаме с наклонен коктейл и химикалка в ръка.


***

Слава Дойчева е българска режисьорка, сценаристка и актриса, започнала кариерата си още като тийнейджърка. Разказва личните си истории, пречупени през перспективата ѝ на лесбийка в България - с всичките трудности, премеждия и прекрасни моменти около това.


***

Събитието се осъществява с подкрепата на "Национален фонд "Култура", Творчески стипендии 2022.

bottom of page