top of page
Untitled (3000 × 6000 px).png

Бурлеска работилница за начинаещи

Каним те на двудневна работилница за бурлеска за начинаещи!

Запиши се за участие тук: https://forms.gle/QfqXPgb3yUJ4jbPZA


На 24 и 25 юни от 14 ч. ще те очакваме в Национален студентски дом, за да направим първите си стъпки в жанра заедно!


Водеща на събитието ще бъде Малинка Молотов - куиър бурлеска артистка от България, която живее и твори в Монреал, Канада и преподава в бурлеска акедемията Arabesque Burlesque. Казва, че е избрала е именно бурлеската, защото тази форма на изкуство я е овластила и ѝ е помогнала да приеме и заобича тялото си. Можеш да я гледаш на живо още тази събота, 17 юни, на Pride After партито на Queer Vartelezhka в Koncept Space!


А какво всъщност знаеш за бурлеската, отвъд онова, което си виждал в едноименния филм с Кристина Агилера от 2010 г. и откъсите от представленията на Дита фон Тийз, споделени в социалните мрежи?


Ако те накарахме да се зачудиш, чети сега: Бурлеската е театрален стриптийз, който в миналото се е изпълнявал предимно в кабарета и клубовете. В наши дни обаче пълни многохилядни зали и се разглежда като перформативно изкуство. За мнозина артисти, бурлеската е метод за себеизразяване, овластяване и заявяване на политическа позиция. Макар най-често да си представяме само млади бели жени с изваяни форми, когато чуем думата “бурлеска”, сцената от край време е заемана от хора с всякакъв пол, размер, цвят на кожата, етнос и възраст.


Ако ти е интересно да разбереш повече, то директно се записвай, защото по време на работилницата, Малинка Молотов ще ти разкаже още за историята на бурлеската и нейната куиър страна, какво е породило интерес у нея именно към това изкуство и кои са основните елементи в едно бурлеск представление. След това, заедно ще сваляме ръкавици и задръжки.


Работилницата ще бъде интензивна, но хора без абсолютно никакъв опит са повече от добре дошли и програмата ще бъде съобразена с тях.

Запиши се тук: https://forms.gle/QfqXPgb3yUJ4jbPZA


Входът е напълно свободен!

—----------------------------------------------------------------


Дизайнер: Боряна Красимирова


Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на Български фонд за жените. Проектът не отразява становището на БФЖ и те не носят отговорност за него.

Bình luận


Bình luận đã bị tắt.
bottom of page