top of page

нд, 04.06

|

Национален студентски дом

Voguing Workshop: първи стъпки в балната култура

Ако здраво си плакал на Paris is Burning, героинята на Електра от Pose те кара да чувстваш неща, които никога преди не си, или пък нямаш идея за какво говорим, но сме пробудили любопитството ти, то директно се запиши се за участие!

Регистрацията е затворена
Вижте други събития
Voguing Workshop: първи стъпки в балната култура
Voguing Workshop: първи стъпки в балната култура

Час и място

04.06.2023 г., 17:00 ч.

Национален студентски дом, пл. „Народно събрание“ 10, 1000 Old City Center, София, България

За събитието

Воуг (Vogue) или воугинг е силно стилизиран танц, създаден през 80-те години на миналия век. Началото му е положено на танцувалната бална сцена в квартал Харлем (Ню Йорк) от чернококожата ЛГБТИ+ общност. 

Именно затова, през Прайд месеца те каним на тази работилница - не само за да се забавляваме, но и за да вникнем заедно в историята на куиър културата и борбата за равни права, поставила началото на Прайд по света. 

Водещ: Стойчо Петров

Стойчо Петров "Стуци" танцува от повече от 17 години, а през последните 10 се занимава с воугинг. Носител е на редица престижни награди и има множество международни участия. Воугингът за него е свобода да бъде себе си.

Очакват те много блясък и смях, супер готина музика и поне мааалко пот!

Вход: свободен

***

Дизайнер: Боряна Красимирова

Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на Български фонд за жените. Проектът не отразява становището на БФЖ и те не носят отговорност за него.

Споделете това събитие

bottom of page