top of page

Drama Queers:  събитие за колективна драматургия

drama-queers

Please… These gays… They’re trying to write a script! 


Заповядай  на 27 юли, четвъртък, от 19 ч. в бар “Наклона” на “Drama Queers:  събитие за колективна драматургия” с любимата ни куиър сценаристка и  режисьорка - Слава Дойчева. 


По  време на ЛГБТИ+ работилницата за писане на сценарии ще пием по едно  (или колкото душа иска), ще се запознаем с основите на драматургията, ще  ги забъркаме в “шапката на съдбата” и всеки ще участва в написването на  колективния ни куиър сценарий. С две думи - ще преобърнем метода “Пътят  на героя” с главата надолу и мнооого ще се забавляваме. 


Та,  ако лудо мечтаеш един ден да можеш да пишеш шедьоври като The White  Lotus (примерно), дълбоко те вълнува процеса, с който боравят сценаристи  по целия свят или пък просто ти звучи интересно, то това събитие е  точно за теб!


Ще те чакаме с наклонен коктейл и химикалка в ръка. 


---------------------------------------------------------------- Слава  Дойчева е българска режисьорка, сценаристка и актриса, започнала  кариерата си още като тийнейджърка. Разказва личните си истории,  пречупени през перспективата ѝ на лесбийка в България - с всичките  трудности, премеждия и прекрасни моменти около това. ----------------------------------------------------------------

Събитието се осъществява с подкрепата на "Национален фонд "Култура", Творчески стипендии 2022.

bottom of page